Marsmelody

Over mij

Ik weet wat betrokken zijn en professioneel blijven betekent.

"Follow your heart and let your mind figure out how to do that"
(Kenny Loggins)

Ik groeide op in een Indisch gezin van 13 kinderen met muziek als grote bindende factor. Ieder familiefeestje werd aangegrepen om gezamenlijk muziek te maken. Ik pakte de gitaar op toen ik 14 was. Naast covers schreef ik steeds meer mijn eigen composities geïnspireerd door singer-songwriters als James Taylor, Kenny Loggins en Stephen Bishop. Met schoolvriend Klaas Berings schreef ik in 1998 een top 40 hit voor de Kast, het nummer Zo Jong. Ook maakte ik in dat jaar deel uit van het achtergrondkoortje van Edsilia Rombley tijdens het Nationaal en Eurovisie Songfestival. In 2000 deed ik mee aan een muziekwedstrijd, Het Hoogste Lied. Jurylid Margriet Eshuijs:

"Na beluistering van 45 inzendingen viel ik meteen voor die van Marcel. De teksten zijn bijzonder mooi, geen krom Engels of niet te zingen woorden. Echte zangteksten. De melodielijnen zijn mooi. De gitaarbegeleiding sprak mij enorm aan en ik had het gevoel dat ik de muziek van Marcel al heel lang kende. Nou, daarom heeft Marcel gewonnen".

In 2001 bereikte ik de finale van de Grote Prijs van Nederland, categorie singer-songwriter.

Over Marsmelody

Begin 2009 verloor ik na 10 jaar mijn baan en kreeg ik wat geld mee. Het was in deze periode dat ik besloot mijn leven opnieuw in te richten en mijn talenten zinvol in te zetten.  Mijn schoonmoeder opperde het idee om bij uitvaarten te spelen. "Iedere keer dat je speelt moet ik huilen" zei ze erbij. Ik wist niet precies wat ik hier van moest denken, maar was wel op het juiste spoor gezet. 

In 2008 hoorde ik dat een vriend ongeneeslijk ziek bleek te zijn. Harry's Gang werd opgericht, genoemd naar de zieke muziekvriend, Harry Canfijn. Harry, eigenlijk gitarist, werd drummer van de band en ik de gitarist/zanger. We speelden tot Harry er bijna letterlijk bij neerviel. Harry vroeg mij om "de Tuin" tijdens de uitvaart te spelen. Die ervaring gaf voor mij de doorslag. In februari 2010 richtte ik mijn bedrijf op. Marsmelody, singer-songwriter bij uitvaarten.                             

Over verlies 

De eerste keer dat ik met verlies te maken kreeg was als klein jochie toen mijn opa overleed. Ik herinner me de vele mensen die bij de begrafenis waren. Het was gezellig en fijn om daar te zijn met mijn moeder, bij al mijn ooms en tantes en met neefjes en nichtjes te spelen.

Toen ik 26 was overleed mijn moeder op zestigjarige leeftijd aan een hartstilstand. Ik was met mijn vrouw op bezoek bij haar toen het gebeurde. Dit heb ik tot nu toe als het grootste verlies ervaren. De pijn van het verlies en het gemis in het dagelijkse leven heeft 10 jaar geduurd.

Mijn broer Jerry, een geweldige muzikant, werd psychotisch en had last van stemmen in z'n hoofd. Op Kerstdag 2004 werd hij dood aangetroffen in de keuken van zijn woning. Hij had ervoor gekozen uit het leven te stappen.                      

In 2010 overleed mijn halfzus in het AMC waar ze 7 maanden had gelegen.

In 2011 werd ik wederom met een zelfmoord in de familie geconfronteerd. Het betrof mijn broer Martin, die kort na het overlijden van onze moeder in 1990 psychische problemen kreeg en psychotisch en schizofreen werd. Hij woonde begeleid werd in september 2011 door de schoonmaakster dood in z'n bed gevonden. 

Wat muziek voor mij betekent

Muziek was voor mij als opgroeiend kind zonder privacy een manier om weg te dromen. Toen ik zelf muziek ging maken hielp het mij om de verbinding te maken met wie ik werkelijk was en om expressie te geven aan mijn gevoelens.

 

Wat doet livemuziek bij afscheid?

Muziek ontspant, opent harten en verbindt. Livemuziek gebeurt in het hier en nu en zorgt voor een diepere beleving van het moment. Gaat het om een cover, dan worden eerdere associaties met het lied losgelaten en is er een nieuwe ervaring. Een gezamenlijke ervaring.

 

Wilt u contact met Marsmelody?
Mail of bel tel. 06-52171070.

(c) 2012 - 2024 Marsmelody | Kvk Hilversum 33305852 | BTW-id NL001905225B29 | Algemene voorwaarden op aanvraag.